Blog, Game-blog

Alex Kidd in Miracle World komt terug!

alex-kidd-in-miracle-world-komt-terug

Remakes, Remastered, re-release, het opnieuw uitbrengen van retro games is helemaal in! Het spel dat nu via Twitter is aangekondigd door de twee Indie-ontwikkelaars NareHop en Josyanf1 is voor mij extra speciaal!

Mijn eerste eigen console was de Sega Master System II. We hadden daarvoor ook al een Atari, PC en Commodore gehad, maar die stonden altijd in de woonkamer. De de Sega mocht voor het eerst echt op mijn eigen kamer staan. Op die Sega was het spel Alex Kidd in Miravle World ingebouwd en kreeg ik Mickey Mouse Castle of Illusions op een cardridge meegeleverd. Mickey was een fantastische spel, maar Alex Kidd was ik helemaal hooked aan. Al onstond wel een haat-liefde relastie met het spel na verloop van tijd. 

Wie zich de cartridges nog kan herinneren, en vooral het blazen in de cartridge als het spel weer eens niet wilde opstarten, kan zich ook voorstellen hoe vaak ik de intro van Alex Kidd niet heb gezien in plaats van het spel dat ik in mijn sega plaatste. Soms na meerdere pogingen gaf ik het op en was ik genoodzaakt Alex Kidd te spelen. Uiteindelijk gaf ik het ook bij Alex Kidd op omdat ik maar nooit het Steen-papier-schaar-spelletje kon winnen. Op een of andere manier koos ik altijd de verkeerde.

Veel leuke herinneringen zitten vast aan deze spelcomputer en dit spel en het doet mij enorm veel deugd te zien dat het spel opnieuw het levenslicht ziet.

Veel is er nog niet bekend over de remake, maar de twee ontwikkelaars hebben wel veel screenshots laten zien. Daarop is duidelijk te zien dat het om een complete grafische remake gaat, maar de originele opbouw van de levels behouden blijft.

Ik kan niet wachten om met mijn motor opnieuw door de levels heen te scheuren en misschien voor het eerst het einde te halen, want dat is mij in 30 jaar nog niet een keer gelukt!

Alex Kidd Screenshots

 

0 Comments

Robbert

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.